En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu gibi mümkün.
Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, yararlanma sırasında ise binadan mesuliyetli kişiler almalıdır.
Örneğin, yangın merdiveni baplarının belli bir sıcaklık dayanımı süresine mevla olması veya yangın sırasında esrar intikalini engellemesi kabilinden standartlara yaraşıklı olmaları gerekmektedir.
Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin kesinlikle çkızılıştığını, avantajlarını ve neden bu merdivenleri tercih etmeniz icap ettiğini tafsilatlı bir şekilde ele alacağız.
Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. acil pozisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya haklı birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin esenlıklı çkızılışması ve bapyı geri kapatması gerekir.
Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya saika vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.
Bir binada yahut çatı zalimnda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Katılmış-3/B ve Lahika-3/C’de tamlanan sürelere mütenasip olması mecburidir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin üstı keşik opsiyonel olarak alınan hidrolik kısım ile henüz kesif tasarruf sağlamlanabilir.
Yapı karıni yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmış olmalıdır. Antrparantez, yangın merdivenlerinin organize hizmetının yapılması ve dayanıklı olmalarının sağlamlanması önemlidir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu kapılar Yangın Çıkış Kapısı dışarıdan açılamaz. Bu boyut hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlar.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da tütünı fek ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli vasat oluşturur.
Kaçış yolları ve gayrı tedbirler, yangın veya sair acil durumlarda emanet eminğinin salt hareketsiz bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.
Yangın güvenlik hollerinin duvar, tavan ve tabanında tek kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 zaman dayanıklı duvar ve en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile öbür taksimmlerden ayrılması gerekir.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.